Wereldrecord

Er kon eigenlijk niks misgaan. Olivier van de Voort, de hoofdpersoon uit mijn boek Kampioen, is in topvorm. Een paar maanden geleden zwom hij al een wereldrecord op de 200 meter rugslag. Helaas was het geen officieel record, want daarvoor moet een wedstrijd van tevoren worden opgegeven bij de zwembond. Maar hij wist in elk geval dat hij de snelste van de wereld was.

Vorige week, op de Swimcup in Eindhoven, was het eindelijk zover. Hij zwom moeiteloos meer dantwee seconden van het oude wereldrecord van Justin Zook af, en zwom twee dagen later ook de limiet voor de 100 meter rugslag.
Olivier gaat Nederland vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen in Canada in augustus.
Yess. We worden wereldkampioen.
Zei ik erbij dat hij nog maar 15 is?
Hij is zo cool. En hij gaat nog veel, veel sneller worden.

Maarten Hogenstijn van Kidsweek/7Days ging zaterdag bij hem langs in Eindhoven, en interviewde hem. Echt geweldig, die foto die hij van hem maakte. Je ziet dat Olivier net iets later in het water ligt dan zijn niet-gehandicapte tegenstanders. Omdat hij maar met één been af kan zetten verliest hij tijd bij de start en het keerpunt.Maar hij zwemt zo enorm hard dat hij nog steeds bij de top van de Nederlandse zwemmers hoort.
Ik heb nog nooit zo’n cool hoofdpersoon gehad.

Delen: