Waar is Wally?

 

 

 

 

 

z1Mijn voeten in een bruisbad
en een masker in mijn haar
Komkommer op mijn ogen,
en ik ben nog lang niet klaar.
Straks moet ik naar de kapper
en dan krijg ik nagellak
En daarna jurkjes passen
en sandaaltjes met een hak.

De koning zoekt een nieuwe
mooie lieve leuke vrouw.
De buren zeiden: Ester,
dat is echt een baan voor jou.
En nu zit ik met honderd meisjes
hier in het paleis.
Wie wordt de nieuwe koningin?
Wie wint de grote prijs?

z6Vergeet Wally met z’n irritante grijns en z’n domme mutsje! Vanaf vandaag ga je op zoek naar Ester. Of naar Jozef. Of naar David. Marijke ten Cate heeft acht prachtige zoekplaten gemaakt over bekende personen in de Bijbel. Zoek David, terwijl hij op de schapen past. Of terwijl hij Goliat verslaat. Of als ie stiekem het raam van het paleis uit klimt, omdat de soldaten hem gevangen willen nemen. Of wanneer hij afscheid neemt van zijn vriend Jonatan. (klik op de plaatjes om ze te vergroten)

z3En Marijke heeft nog veel meer verstopt. Op elke plaat vind je een jongetje met een vogel, een meisje met een hamster, een kip met kuikentjes, een meisje met een koppige ezel en een schaap met een roze lintje bijvoorbeeld. Je kunt een uur naar zo’n plaat kijken en je ontdekt steeds meer. Allemaal dieren, grappige situaties, interessante plaatjes waarin je ziet hoe ze in de tijd van de Bijbel kleren en tenten maakten, oorlog voerden, stenen bakten of koper goten. Of hoe het er aan toeging in het paleis waar Ester woonde.

z5Op de uitklapflappen vind je gedichtjes, voorleesverhalen en grappen speciaal voor jonge kinderen (3-6). En op een dubbele bladzij staan de verhalen die horen bij de zoekplaatjes, voor wat oudere kinderen. Om zelf te lezen of om voor te lezen.

De Zoekbijbel is volgens mij het ultieme sinterklaas/kerst/verjaardagscadeau voor kinderen van 3 tot 9 jaar (en voor ouders en opa’s en oma’s), en het was superleuk om hier de teksten voor te mogen schrijven. Wat heb ik toch een geweldige baan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen: