Total immersion

Het is natuurlijk volkomen gestoord om in VWO3 voor een uitwisseling naar Tasmanië te gaan. Als er zonodig total immersion in English moet plaatsvinden kan dat net zo goed in Engeland. Of in Schotland. Of Ierland. Maar goed. De hele klas gaat. Dus zij gaan ook. Ze hebben speciaal krantengelopen om mee te kunnen betalen.
De laatste zaterdagen hebben we geholpen om de Nederlandse economie er weer bovenop te brengen, want in Australië dragen ze op school uniforms, en als je geen uniform hebt, heb je toch wel minstens een nette broek nodig. En een polo. En sokken zonder gaten. Dus kochten we 24 boxers, 30 paar sokken, 6 polo’s, 3 nette broeken, 12 T-shirts, 2 toilettassen, 3 zwembroeken en 1 paar sportschoenen. 

Plus nieuwe tandenborstels, deo, scheerkwasten en scheerzeep (want scheerschuim mag niet in het vliegtuig), shampoo, Australische dollars en snoep. Drop. Stroopwafels. Slippers. Zonnebrand. Alles voor drie personen.

Zondagmiddag toen we uit de kerk kwamen, twee dagen voor vertrek, stonden de jongens ons op te wachten in de keuken. ‘Kijk eens wat er in de koelkast staat.’
Ze hadden een kwarktaart gemaakt. Met ingrediënten die ze van hun eigen geld gekocht hadden. En ze hadden twee liter Boer’nyoghurt gekocht, en bonbons, en zoute stokjes en pistachenootjes en slagroom. ‘Om jullie te bedanken.’
Hartverscheurend lief. Oké, en nu fast forward, 3 weken verder.

Delen: