Time flies…

… when you’re  in church.

Yeah right. Vind jij (oké, gesteld dat je naar de kerk gaat) de tijd ook zo langzaam gaan als je in de kerk zit? Kun jij je aandacht er ook zo moeilijk bij houden? Kijk jij ook stiekem op je horloge om te zien hoe lang de dominee bidt? Dat is niet zo gek, want het is voor jongeren bijna niet te doen, zo lang ergens je aandacht bij houden. Acht minuten is al heel lang.
Komt door internet. Door alle likes, filmpjes en appjes die voortdurend je aandacht vragen, is er iets veranderd aan je brein. Het kan heel snel schakelen. Maar het kan zich niet meer zo goed op één ding concentreren. Lees ‘het ondiepe‘, waarin Nicholas Carr uitlegt wat er in de afgelopen vijftien jaar veranderd is. Het diepe lezen, die bijna hypnotische toestand waarbij je helemaal in een boek kunt verdwijnen en niks meer om je heen hoort, dat is voor jongeren van nu bijna niet meer op te brengen. Niet dat het erg is. Het ‘diepe lezen’ is ook maar iets van de laatste eeuwen natuurlijk. In de tijd dat onze opa’s en oma’s jagers en verzamelaars waren, moesten ze ook snel kunnen schakelen.

Hoe dan ook, ik maakte een nieuw boek. Voor 11-plussers. Om mee te nemen naar de kerk. Met Time flies twitter, facebook en instagram je jezelf de dienst door. Vat de boodschap van de preek samen in een tweet, schrijf op wat je bezighoudt, teken wat je ziet, en kies een nieuwe truth or dare (kuch op het ritme van ‘we will rock you’) (‘doe na de dienst je draculatandjes in en glimlach naar de mensen om je heen’). De kerkdienst is voorbij vóór je het doorhebt, en je hebt nog opgelet ook! (klik op de foto’s om ze te vergroten)

tftf2Time flies is de opvolger van mijn preek van de weekboek, dat meer voor de basisschool bedoeld is.

preek van de week

Koop m in de boekhandel. Of oké, hier.

Delen: