Schoolschrijver

Sinds 2015 ben ik naast schrijver ook Schoolschrijver: ik kom regelmatig op scholen om kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om te lezen, en ze te laten ontdekken hoe goed ze kunnen schrijven. Daarnaast geef ik trainingen aan leerkrachten en leesconsulenten en deel ik tips en werkvormen om leesplezier en creatief schrijven in de klas te bevorderen.

Foto: Chris van Houts, de Schoolschrijver
Foto: Chris van Houts – de Schoolschrijver
Foto: Chris van Houts – de Schoolschrijver

In het voorjaar van 2022 ben ik een half jaar verbonden aan basisschool De Vlonder in Wedde, waar ik elke week een dagdeel in de groepen zal komen, om met de kinderen te werken aan verhalen en gedichten, en om mooie nieuwe boeken met ze te ontdekken.

Daarnaast kom ik regelmatig op scholen in het kader van de Schoolschrijver-maand. De kinderen hebben dan vier weken lang via het digibord een kinderboekschrijver in de klas gehad, en hebben gewerkt aan allerlei opdrachten. In de vijfde week komt er dan een schrijver langs in de klas, voor een laatste leuke les waarin alles draait om leesplezier en creativiteit. Het is superleuk om te zien wat voor geweldige verhalen de kinderen in de weken ervoor bedacht en getekend hebben, ook kinderen die helemaal niet wisten dat ze konden schrijven, en om nog een uur met ze aan het werk te gaan, en ze te helpen om een gedicht of een stripverhaal te schrijven/tekenen.

Meer weten over de aanpak van de Schoolschrijver, of benieuwd wat de Schoolschrijver op jouw school kan betekenen? Neem dan contact met ze op. Als je school op rijafstand van Groningen is, kom ik graag bij jullie langs!

Meer weten over de Schoolschrijver? Interesse in een van de maandprogramma’s, een training of een ander programma? Neem dan contact op.