Peter & de wolf 2.0

Ik dacht dat het nog geheim was, maar het staat al gewoon op de site, dus ik kan het ein-de-lijk zeggen.

Zes musici uit Het Gelders Orkest en een verteller spelen de klassieker Peter en de wolf in-een-modern-jasje bij u op school! Kinderboekenschrijfster Corien Oranje heeft haar eigen – spannende – versie van het bekende sprookje geschreven en laat Peter, uw leerlingen én zijn dierenvrienden, samen op avontuur gaan.

In Peter en de wolf hebben alle personen en dieren hun eigen motief en muziekinstrument. Zo wordt de sluwe kat gespeeld door de klarinet en het snelle vogeltje door de fluit. En dat hoor je! De kinderen zijn Peter, ze helpen de jagers en maken de regen. En met een beetje hulp van Roodkapje vangen ze met z’n allen de wolf! Inclusief voorbereidend lespakket van 3 lessen over de samenhang tussen instrument/klank, muzikaal thema en personage/dier.

Ik vind het superleuk en ook eh – een piepklein beetje spannend.
Werken met echte musici! Help! Sinds ik zelf met grote overmacht zakte voor het toelatingsexamen conservatorium kijk ik hoog op tegen iedereen die het wel gelukt is. Echte musici! Die fantastisch spelen! Alsof het heel gewoon is! Die zelfs niet zenuwachtig zijn als de koningin voor hun neus zit! Gelukkig dragen ze zwemflippers, jagershoedjes, poezenoortjes, wolvenhoofden en boa’s, dus ze zien er nogal aaibaar uit, nou ja, op de wolf na, dus ik moet zorgen dat ik daar een beetje uit de buurt blijf.
Optreden in een echt theater! Help! Nou ja, of in een gymzaal.
Maar er zijn een heleboel kinderen bij, er is prachtige muziek, en het wordt héél erg leuk! Ik kan niet wachten tot de zomer voorbij is. Snel inschrijven, voor het te laat is!

Het Nederland Symfonieorkest doet ook mee, dus je kunt ook inschrijven als je in Overijssel woont. Meer informatie vind je hier en hier.

Delen: