Niks aan de hand!

Twee jaar geleden mocht ik samen met illustrator Tirza Beekhuis een prentenboek maken voor de christelijke kinderboekenmaand – Onderbroek voor opa. Een boek over opa Leen, die de beste glazenwasser van het land is, en die kunstjes kan op de ladder, op negen hoog. Tot het op een dag helemaal mis gaat.

 

 

 

 

Anderhalf jaar geleden besloten Tirza en ik samen een nieuw boek te maken. Een boek over Finn, die op bezoek gaat bij zijn jarige opa, samen met zijn vader en zijn zusje. Ze gaan met de auto, maar halverwege krijgen ze pech, en papa kan de auto niet meer maken. Er zit niks anders op. Ze moeten dwars door het bos. Papa heeft er geen idee van hoe gevaarlijk dat is. Finn moet de ene na de andere ramp zien te voorkomen.

 

 

 

 

 

Tirza heeft vier korte filmpjes gemaakt waarin ze een inkijkje geeft in de keuken van een illustrator. Ze laat zien hoe ze de karakters bedenkt, hoe ze een storyboard maakt, hoe ze pagina’s schetst en uitwerkt. Erg leuk om te bekijken, ook met de klas. Bij elk filmpje geeft ze ook een opdracht waarmee je zelf aan het werk kunt. Aanstekelijk!

Klik voor Niks aan de hand filmpje 2 effe HIERRRR. De link laat zich helaas niet embedden.

Ondertussen ligt ‘Niks aan de hand‘ in de boekwinkel, en het is UITERMATE geschikt voor in de vakantie. Een heerlijk boek waarin kleuters steeds meer grapjes en gevaren zullen ontdekken.

Bestel hem hier. Of  nog beter: ren naar de boekhandel!

 

Delen: