musical Het Kanjer College

Hij is er! De groep-8-musical die ik vorige zomer geschreven heb. En ik ben superblij! Het is net zoiets als wanneer je een prentenboekverhaal hebt geschreven – het is pas een boek als de illustrator het verhaal tot leven getekend heeft. Een musical komt pas tot leven als de liedjes op muziek zijn gezet. En daar hadden we een geweldig team voor. Lee Ann Vermeulen heeft de liedjes op muziek gezet, Rob Vermeulen heeft de arrangementen verzorgd, en de Kids Crew heeft ze ingezongen. Hier de brugklasrap bijvoorbeeld.


Pi
Het Kanjer College is losjes geïnspireerd op de personen uit mijn boek Love you, miss you. Niet teveel, want jongens uit groep 8 zitten natuurlijk niet te wachten op een musical met al te veel looooove erin. Dus vooral veel actie, misverstanden, onbetrouwbare leraren, snode plannen en coole brugklassers. En by the way, ik wed dat dit de eerste musical is waarin gerapt wordt over pi.

ik ben niet goed in gymmen ik ben niet goed met een bal maar ik ben een fan van pi dat is een heel erg cool getal
op school noemen ze me vaak een nerd dat doet me soms wel pijn – als je de omtrek van een cirkel deelt door de middellijn
dan krijg je pi, dat is drie komma één vier één vijf negen twee zes vijf en kijk dat weet niet iedereen
me vrienden zeggen vaak kom op wie zou dat willen weten het maakt toch geen bal uit hoe je een cirkel op kan meten
ze zeggen tegen me hou op, dit is vet irritant maar ik kan het niet helpen ik vind pi interessant

Inhoud
Het Kanjer College doet mee aan de competitie ‘Beste Brugklas van Nederland’. De directeur wil dit jaar absoluut de prijs winnen. Vorig jaar heeft het Loser Lyceum op oneerlijke wijze gewonnen, dus de druk is groot! Er moet keihard gewerkt worden. Maar de komst van een nieuwe leerling, de winnares van ‘The Choice’, en haar cameraploeg, zet de boel behoorlijk op z’n kop. Als er dan ook nog een taart wordt bezorgd waardoor alle leraren ziek worden, is de chaos compleet. Tot overmaat van ramp besluit de jury op dat moment de school te komen inspecteren. Het Kanjer College dreigt gediskwalificeerd te worden. Maar dat laten de brugklassers niet gebeuren! In een wervelende show laten ze de jury zien wat ze kunnen. Komt alles goed, of gaat het Loser Lyceum er ook dit jaar met de winst vandoor?

musicalflyer-2Informatie
De musical wordt door Jongbloed volledig op cd aangeleverd. Er staan 8 liedjes op plus backing tracks, en wordbestanden met het complete verhaal en de rolverdeling .Deze musical is geschreven voor 21-27 kinderen, en op de cd is ook een versie te vinden voor kleinere klassen (17-21 leerlingen). De teksten kunnen door de leerkracht worden aangepast en op school geprint voor de leerlingen.
Een drietal liedjes is compleet te beluisteren op de website van de uitgever ( www.jongbloed.com/musical) , waarop ook 2 filmpjes staan die tijdens de opnames zijn gemaakt. Er staan meer handige documenten op de cd, zoals o.a. de bladmuziek van de liedjes en een mooie poster om de opvoering aan te kondigen.

Meer informatie vind je hier.

Delen: