DIY: het badkamerplafond

Topnerd Tycho was ingeleverd, net als de tekst voor het Zoekboek en het bijbelsevrouwenkleurboek, ik had 8 nieuwe feuilletonafleveringen geschreven, achterplatteksten bedacht, drukproeven gecontroleerd, kortom, het was tijd voor een nieuw DIY-project: het badkamerplafond. Dat was nogal zwart, wat niet zo vreemd is, omdat er in ons huis nogal veel gedoucht wordt.
Het was niet de eerste keer dat ik het plafond onder handen nam, maar ik moet zeggen, de vorige keer was het minder goed uitgevallen. Ik had gewoon een trapje, een kwast en een pot verf gepakt en een beetje in het wilde weg boven mijn hoofd staan verven. Echt netjes was het niet geworden. Je kon eigenlijk ook wel heel goed zien waar ik wel en niet geverfd had.
Dit keer pakte ik het professioneel aan. Ik zou niet alleen het stuk plafond boven de douche doen, maar het HELE badkamerplafond, inclusief de randjes, en bovendien zou ik dit keer geen verf op mijn hoofd laten vallen. Ik plakte de lampjes en de spiegel af, bedekte de wastafels met het grondzeil van de tent om verfspetters te voorkomen, en zocht een passende outfit. Wat niet vies wordt, hoeft ook niet schoon, bedacht ik. Als je de buitenkant van het huis verft, heb je toch wel een broek nodig, maar waarom een broek opofferen als je in een badkamer zonder raampjes aan het werk gaat?! Een oud hemd is genoeg. En een badmuts. Een badmuts leek me handig.

IMG_7136Ik had wat opstartproblemen – verf die op de douchekop droop – maar al snel had ik de slag te pakken. Alleen die badmuts was bijzonder onprettig, dus die gooide ik al snel af. Dat maakte ook niks uit, want ik MORSTE namelijk niet.
‘En?’ vroeg ik aan de jongens, toen ik ze trots de badkamer liet zien.
‘Wat?’ zeiden ze. ‘Ik zie niks.’
Pas bij het eten viel het ze op. ‘O, mam, je haar is helemaal wit.’
‘Kun je het niet wassen met terpentine?’

 

Delen: