denken vissen?

Elke maandag word ik gewekt door een piepje, en dan grijp ik snel mijn iPhone, want er staat weer een nieuw raadgedicht online: een gedicht waarvan één woord ontbreekt. Het raadgedicht (een prachtig idee van kinderboekschrijver/dichter Rian Visser) is bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. Samen met je klas lees je het gedicht op het digibord. Kinderen schrijven op een papiertje hún oplossing voor het weggelaten woord, en je overlegt met de groep welk woord jullie gaan kiezen. Vul het in op de site en verdien een plek op de erelijst! Een superleuk creatief taalmoment voor in de klas. Er zijn inmiddels al tientallen scholen in binnen- en buitenland die meedoen.
Ook al zijn de raadgedichten EIGENLIJK bedoeld voor kinderen, volwassenen mogen ook meedoen, en ik ben elke keer weer heel erg benieuwd wat voor gedicht er nu weer online staat en wat voor woord ik zelf zou inlassen op de plek van het rode balkje. En op vrijdag kan ik niet wachten tot de oplossing online staat, en of ik het goed geraden heb.

Vanaf vandaag staat mijn eigen raadgedicht online. Mijn vissengedicht. Waar wacht je nog op? Download de gratis app. Of kijk gewoon hier. Niet erg als je deze week pas instroomt. Het project loopt door tot 16 november, en je kunt de andere gedichten ook nog allemaal lezen, want de oplossing staat afgeschermd. Maar DEZE week is er dus een gedicht van mij te vinden is. Dat moet je echt niet mislopen. Dat zou eeuwig zonde zijn.

Ik ben heel benieuwd welk woord jullie zouden invullen. Dit keer heb ik het in elk geval goed. Ik ga stijgen op de erelijst. Ik voel het.

 

 

 

 

Delen: