De snelste van de wereld

Heel leuk natuurlijk, die schaatskampioenschappen, maar laten we niet overdrijven, want in Heerenveen vonden dit weekend ook andere kampioenschappen plaats: de Friese Winterkampioenschappen.

Twee jaar geleden zaten we samen op de tribune, Oliviers moeder en ik, terwijl Olivier voor de allereerste keer sinds het ongeluk weer meedeed bij ‘de normalen’, zoals hij ze zelf noemt. Brons won hij, en dat was zo volkomen onverwacht (je wordt ingedeeld op snelheid en je zwemt dus tegen zwemmers van verschillende leeftijden, zodat het na afloop van een wedstrijd niet duidelijk is op welke plek jij geëindigd bent) dat hij al bijna op de parkeerplaats was toen hij een telefoontje kreeg dat hij terug moest komen voor de huldiging.
Een half jaar later won hij goud. En inmiddels is hij aan het trainen voor de Paralympics, en doet hij die Friese kampioenschappen erbij als trainingswedstrijd. Hij kan dus niet taperen (gas terugnemen een paar dagen voor de wedstrijd), zoals de anderen. Zijn normale schema loopt gewoon door.

Wie er ook zenuwachtig was, Olivier niet. Hij zat vrolijk te kletsen in de kleedkamer, hinkte naar het startblok, sprong in het zwembad, danste door het water, zwom vier seconden van zijn pr af, won goud, zette en passant een nieuw Nederlands record neer bij de parazwemmers en zwom voor de tweede keer een wereldrecord. Helaas officieus, maar hé. Hij is gewoon de snelste parazwemmer ter wereld.
En volgende maand komt de derde druk van Kampioen uit.

Oliviers eigen verslag: ‘Ging weer goed op de Friese kampioenschap 200 vrij van 2.06.23 naar 2.05.34 pr!!!! En met de 100 vlinder van 1.06.56 naar 1.5.55 gegaan 🙂 en uiteindelijk met de 200 rug van de 2.14.34 naar ………… 2.10.15 gegaan een nieuw officieel Nederlands record maar ook een wereld record voor para zwemmers (officieus dan ) overall 2e van heel Friesland bij normalen ;)!!!!!!!!!!!! Yes ben *bleep*ing blij’

Delen: